Informații plata si livrare

Prețul

Prețul produselor afișat pe site este în lei (TVA inclus) și nu include taxa de transport, pe care cumpărătorul trebuie să o suporte (în cazul unei comenzi cu valoare mai mică de 300 lei și care este gratuită în cazul unei comenzi cu valoare egală sau mai mare de 300 lei) și pe care o poate alege în momentul finalizării comenzii.

Transportul

Transportul se face prin Fan Courier. Contravaloarea coletului (incluzând și taxa de transport) se va achita la agentul Fan Courier. În cazul plății cu cardul de credit, contravaloarea transportului se va adăuga la prețul produsului și se vor debita împreună de pe cardul cu care se face plata.

Metoda de plată

Din pagina de comandă poți selecta modalitatea de plată prin ramburs (plata produsului și a transportului în numerar (lei) la livrare, către agentul Fan Courier care îți livrează coletul acasă) 

Confirmare & livrare

După efectuarea comenzii vei fi contactat telefonic sau prin E-Mail la numărul de telefon/adresa de email completate de tine atunci când ai făcut comanda pe site. Adresa la care se va face livrarea este cea completată pe comandă sau la cea confirmată telefonic.  Dacă dorești altă adresă de livrare decât cea din buletin, completează o altă adresă de livrare sau anunță-ne telefonic (la numărul de telefon 0723609347) / pe e-mail (la adresa contact@gibon.ro).

Anularea comenzii

Daca doriti anularea comenzii trebuie sa ne solicitati acest lucru in scris la adresa contact@gibon.ro sau telefonic la numaru de telefon 0723609347

Termenul de livrare

Termenul de livrare obișnuit al produselor cumpărate de la gibon se încadrează între 24 de ore și 3 zile din momentul confirmării telefonice și înregistrării comenzii prin serviciul de curierat FanCourier.


Excepții

În condiții speciale (sărbători, perioade de reduceri sau promoții) ne asumăm dreptul de a mări timpul de livrare, dar te vom anunța și pe tine din timp.

Nu putem garanta că toate produsele afișate pe site se află și pe stocuri, pentru că pot fi comandate de 2 persoane în același timp. Din acest motiv e posibil ca unele comenzi să nu fie trimise dacă au fost comandate de 2 persoane concomitent, dacă prezintă defecte de fabricație detectate la verificare sau dacă furnizorii nu le mai produc. Dar cu siguranță te vom anunța telefonic sau prin e-mail, dacă este cazul.